Hoffmann Rózsa

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 193.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render($values) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Hoffmann Rózsa: Megtaláltak a nemzetközi feladatok

Köznevelési államtitkári megbízatása a ciklus végén megszűnt, az új kormányzati ciklusban az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnökeként és a külügyi bizottság tagjaként folytatja Hoffmann Rózsa, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője.

Milyen feladatok várnak önre a kulturális bizottságban?
– Az új házszabályban nagyobb szerepet kapnak a bizottságok, kevesebb ügy kerül a plenáris ülés elé. Természetesen azt fogom a bizottságban is képviselni, amit államtitkárként. A bizottság alelnökeként, az államtitkárral együttműködve segítem majd a köznevelésért felelős államtitkárság munkáját. Számítok rá, hogy a kultúra, az oktatás, a sport és a média szereplői is megkeresnek majd, ahogy korábban. Egyelőre az államtitkárság átadásával-átvételével teltek a napok, de közeleg a sporttörvény és a köznevelési törvény módosítása. Ez utóbbi egy-két ponton történő módosítását még az én államtitkári működésem alatt készítettük elő, így jól ismerem a javaslatot, és természetesen támogatom.

A bizottságban Dúró Dóra (Jobbik) elnök mellett tölti be az alelnöki tisztet, aki sokszor hevesen bírálta önt oktatáspolitikai kérdésekben. Milyen együttműködésre számít?
– Dúró Dórával többször váltottam szót az elmúlt ciklusban a plenáris üléseken kívül is, és ismerek nála hevesebb, szemellenzős politikusokat. Bízom abban, hogy két, az ügy iránt elkötelezett ember szót tud érteni akkor is, ha egyik-másik kérdésben nem jutnak közös nevezőre. Ugyanakkor a bizottsági döntések szavazással születnek meg, és a bizottságokban is a kormánypártoknak van többségük. Kezdeményeztem már előzetes beszélgetéseket Dúró Dórával és a bizottság alelnökeivel. Úgy gondolom, akkor működik jól egy bizottság, ha ismerjük egymás gondolatait, és nem az ülésen merülnek fel először az ellentétes vélemények.

– A kulturális ügyekhez hogy viszonyul?
– Örömmel fogadom, hogy ezekkel az ügyekkel is foglalkozik a bizottság, mert nem ismeretlen terület: hosszú ideig voltam a Fidesz kulturális tagozatának elnöke. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkáraként is tudtam a kulturális ügyeket követni. Nem fog készületlenül érni a téma, sok szereplőjét ismerem a kulturális életnek. Többnyire kulturális szervezetek kerestek meg, akik általában egy-egy konkrét ügyben kértek segítséget, közvetítést.

Az Országgyűlés külügyi bizottságában nemzetközi ügyekért felel. Milyen korábbi tapasztalatokra épít?
– A 2006-ban kezdődő ciklusban spontán alakult úgy, hogy nemzetközi feladatokat kaptam. Akkor talán senki nem beszélt franciául a frakcióban rajtam kívül. A Frankofón Parlamenti Közgyűlés magyar szekciójának elnökeként megtaláltak a nemzetközi feladatok, és komolyan is vettem azokat. A megelőző ciklusban is elnök maradtam, de az államtitkári teendőim mellett nagyon keveset tudtam a frankofón ügyekkel foglalkozni. Viszont az államtitkárságom alatt volt Magyarország az Európai Unió soros elnöke: ekkor az Európai Oktatási Miniszterek Tanácsa élén volt alkalmam új nemzetközi kapcsolatokra szert tenni, és nagyobb rutint szereztem a nemzetközi tárgyalások területén. Lesznek feladataim az Európa Tanács és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet munkájában is. Ezek most körvonalazódnak. Arra készülök, hogy meggyőzően képviseljem a magyar álláspontot és szolgáljam Magyarország érdekeit.

Czunyiné Bertalan Judit váltja önt a köznevelési államtitkári pozícióban. Milyen hangulatban zajlottak az egyeztetések?
– Szerencsére volt alkalmunk hosszasan átbeszélni az ügyeket. Nagy megnyugvással vettem tudomásul, hogy ő is úgy gondolja: az oktatáspolitika irányán nem kell változtatni. Az új keretek között a részletek kimunkálása a feladat. A megújulás kezdetén vagyunk, a tanulmányi eredmények javulása is látható lesz néhány éven belül. A laikusok ritkán látják be, hogy a siker csak lassan érik be, türelem és bizalom kell hozzá. Pedig nemzetközi tapasztalatok is igazolják, hogy a jelentősebb oktatási reformok eredményei legkorábban egy évtized múlva jelentkeznek. Mi megteremtettük a köznevelési rendszer jogi és intézményi kereteit. Megújítottuk a pedagógusképzést is, mert jó iskola nem lehetséges kiváló tanárok nélkül. A sokat emlegetett Klebelsberg Intézményfenntartó Központban nagy apparátust kellett egyszerre kiépíteni, roppant sebességgel. A Klik jól vizsgázott a legfontosabb oktatáspolitikai célok elérésében. Most a működés részletein kell javítani.

Forrás:Magyar Nemzet interjú

Névjegy
Dr Hoffmann Rózsa

Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) köznevelésért felelős államtitkár 2013. február 28-tól

Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 2010. június 2-től

a FIDESZ - KDNP országgyűlési képviselője 2006-tól,

a Fidesz Kulturális Tagozatának országos elnöke.

Férjezett, két gyermeke és két unokája van.
Bakonyszentlászlóban lakik.

tovább Hoffmann Rózsa életrajzához »

H K S C P S V
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

kdnp.hu
barankovics.hu
iksz.hu
kdsz.hu
apf
jovonk itt a tetaz iskolaban kell kezdeni