Hoffmann Rózsa

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 193.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render($values) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

A tanév itt kezdődik

hoffmannrozsa.hu-péntek, 2013. augusztus 23. 17:21

A köznevelésben megfogalmazott célokról, az életbelépő változásokról és a megújulásról beszélt Hoffmann Rózsa „A tanév itt kezdődik!” című országos szakmai tanévnyitó konferencián.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a köznevelési terület megújulásáról szólva emlékeztetett arra, hogy a magyar iskolarendszerben három évvel ezelőtt aggasztóan rossz egészségügyi állapotban voltak a gyerekek, romlottak a tanulmányi eredmények, s a pedagógusok megbecsültsége, az intézmények állapota sem volt megfelelő. Az államtitkár a megújulás céljaként a gyermekek, fiatalok fejlődésének előtérbe helyezését, a családok jólétét, a minőség állandó emelését jelölte meg.

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, megengedhetetlen, hogy a pedagógusok ugyanazért a munkáért eltérő bérezést kapjanak, csupán azért, mert az ország másik részében, más településen élnek ezért ezen is változtatni kívánnak. Felidézve az elmúlt évek jogalkotási folyamatát megjegyezte, hogy 2010 júniusa óta mintegy száz új vagy módosított jogszabályt alkottak. Mióta előtérbe került és nagyobb figyelem jut a nevelésre, mérhetően csökkent az iskolai agresszió mértéke és az iskolai hiányzások aránya - sorolta az államtitkár.

Hoffmann Rózsa álláspontja szerint egyértelmű és pozitív a fogadtatása a középiskolások körében az 50 órás közösségi szolgálatnak. Az idén már háromszor -két évfolyamot érint a mindennapos testnevelés bevezetése. Szeptembertől indul az erkölcstan és hit—és erkölcstan oktatása - említett egy másik változást, és szólt a hároméves kortól kötelező óvodáztatásról is, amely jövő szeptembertől lép majd életbe.

Az új tanévben folytatódik a tehetségprogram, amely arról szól, hogy ne kallódjon el egyetlen tehetség sem. Szeptembertől az általános iskolákban délutánonként 4-5 óráig maradnak iskolai programokon a gyerekek, ennek felel meg a pedagógusok 32 órában meghatározott kötött munkaideje, és ehhez rendelték a béremelést is. Ez több mint 80 ezer forintnyi többletet jelent a húszéves gyakorlattal rendelkező egyetemi végzettségű pedagógusoknak. Nincs még egy szakma, amelynél biztosított a béremelés értékállósága, és ennek alapja az, hogy a mindenkori minimálbérhez kötötték a bérek növekedését – hangsúlyozta az államtitkár.

Hoffmann Rózsa elmondta, a munkáját szeptemberben megkezdő tanfelügyelet nemcsak a pedagógust, hanem az intézményvezetőt és az egész intézményt ellenőrzik majd. A minősítési rendszer az előrehaladás egyes fokozatait határozza meg a pályán.
Az előadás utáni sajtótájékoztatón az államtitkár kérdésre válaszolva kifejtette: megegyeztek az egyházakkal a hit és erkölcstan finanszírozásának ügyében. Az iskolaigazgatók kinevezését firtató felvetésekre elmondta, a 455 kinevezés közül 430 egyértelmű volt, a többinél mérlegelnie kellett, és előtte alaposan tájékozódott.
Szavai szerint egy esetben volt plágiumgyanú, ott a pályázatot eredménytelennek nyilvánították, ezért új felhívást tesznek közzé. További kérdésre válaszolva az óvodai helyekről elmondta, pontosan felmérik a létszámot, és szeptemberre már várhatóan látható lesz, a tavaly megkezdődött óvodaépítési, bővítési programokon kívül van-e olyan hely, ahol a férőhelyek biztosításához további segítségre van szükség.
Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a pedagógusok munkaidejéhez kapcsolódva foglalkoztatási rendeletet tesznek közzé, amelyben pontosan szabályozzák a részletkérdéseket.

Forrás:MTI/Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Fotó: Árvai Károly

Névjegy
Dr Hoffmann Rózsa

Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) köznevelésért felelős államtitkár 2013. február 28-tól

Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 2010. június 2-től

a FIDESZ - KDNP országgyűlési képviselője 2006-tól,

a Fidesz Kulturális Tagozatának országos elnöke.

Férjezett, két gyermeke és két unokája van.
Bakonyszentlászlóban lakik.

tovább Hoffmann Rózsa életrajzához »

H K S C P S V
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

kdnp.hu
barankovics.hu
iksz.hu
kdsz.hu
apf
jovonk itt a tetaz iskolaban kell kezdeni