Hoffmann Rózsa

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_page::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_page.inc on line 297.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_block::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_block.inc on line 78.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of calendar_plugin_display_attachment::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_plugin_display_attachment.inc on line 242.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 193.
 • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render($values) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
 • strict warning: Declaration of date_api_argument_handler::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/date/includes/date_api_argument_handler.inc on line 398.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
 • strict warning: Declaration of calendar_view_plugin_style::options() should be compatible with views_object::options() in /mnt/storage/www/hoffmannrozsa.hu/htdocs/sites/all/modules/calendar/includes/calendar_view_plugin_style.inc on line 173.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának 1. ülésnapja 2014. február 3-án, hétfőn

hoffmannrozsa.hu-szerda, 2014. február 05. 09:33
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP) azonnali kérdést tett fel az emberi erőforrások miniszterének: "Újabb közoktatási botrány következmények nélkül" címmel. Az iskolák túlállamosítása rég nem látott káoszt hozott. Hétről hétre robbantak ki az újabbnál újabb botrányok, fejetlenség uralkodott a közoktatás teljes rendszerében. Az egyik pillanatról a másikra felálló, kezdetben még telefonszámmal sem rendelkező Klebelsberg Intézményfenntartó Központ képtelen volt megbirkózni az iskolák fenntartásának új feladatával. Egy idő után már miniszterelnök úr sem nézte jó szemmel az oktatási államtitkárság ámokfutását, a kudarcos államosítást, éppen ezért Szabó Balázs miniszteri biztos kinevezését szorgalmazta. A belső kormányzati vizsgálat számos mulasztást és problémát tárt fel. Hibás döntések sorozata, ésszerűtlen gazdálkodás, rossz vezetési gyakorlat jellemzi a KLIK működését.

Egy ilyen lesújtó kormányzati jelentés után meglepő, hogy az államtitkárság vezetése és a KLIK igazgatója a helyén maradhat. Hogyan lehetséges mindez?

DR. HOFFMANN RÓZSA, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Idestova két éve az iskolarendszerünket köznevelési rendszernek hívják és nem közoktatási rendszernek, amit egy országgyűlési képviselőnek illene a szóhasználatában felvenni, függetlenül attól, hogy tetszik-e neki vagy sem, érti-e vagy sem. A másik ilyen tévedés, hogy kormányzati jelentésről szól, holott egy miniszteri biztos írta ezt a jelentést, akit az oktatásért felelős miniszter kért fel.

A KLIK de jure 2012. szeptember 1-jén, de facto 2013. január 1-jén jött lére azzal a céllal, hogy azt az óriási, Európában megengedhetetlen esélykülönbséget kiküszöbölje, amelynek kiküszöböléséért egyébként önök is küzdenek. A KLIK 198 tankerületi központban és egy országos központban működik, felsorolhatatlanul sok feladatot lát el, és 2350-nel kevesebben dolgoznak benne, mint a korábbi önkormányzati rendszerben. Van-e tudomása akár egyetlen olyan szervezetről itt Magyarországon, amely ilyen óriási feladatot előzmények nélkül mégiscsak pontosan ellát? Mert egy szó sem igaz abból, hogy képtelen volt a feladataival megbirkózni. Viszont miután valóban voltak gondok, ezért az oktatásért felelős miniszter felkérte a miniszteri biztost, hogy vizsgálja meg, tárja fel az okokat, és tegyen javaslatokat a kiküszöbölésre. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Ön folyamatosan valótlansággal vádolja az ellenzéki képviselőket. Valótlanság-e, hogy a KLIK felállítása után egy csomag kréta megrendelése vagy a fénymásoló javítása is sok helyen problémákba ütközött? Valótlanság, hogy több ezer szülőnek azt mondták a tavaszi általános iskolai beiratkozáskor, hogy nincs helye a gyermekének? Valótlanság, hogy több mint ezer pedagógus bérét kellett kompenzálni? Valótlanság, hogy 600 ezer könyvre adtak le pótrendelést az iskolák? Valótlanság, hogy a szülők 30-70 százaléka nem kér a kötelező napköziből? Valótlanság, hogy az oktatás GDP-arányos finanszírozása 5,8 százalékról 5,22 százalékra csökkent három év alatt?

DR. HOFFMANN RÓZSA, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Én igazat mondtam: ez köznevelési rendszer.
Meg kell mondanom, olyan zaj van, hogy az elhadart kérdéseiből nagyon keveset hallottam, de azt hallottam, hogy azt kérdezi, valótlanság-e az, hogy kötelező napközi van. Tehát: nincs kötelező napközi! Legalább ötször elhangzott itt a parlamentben, hogy az iskolák kötelező nyitva tartásáról van szó!
Az is valótlanság, hogy káosz, fejetlenség, botrány, ámokfutás. Gyanítom, hogy ön nem ismeri ezeket a kifejezéseket. Akárhol járok, Szabolcsban, Nyírségben, Gömörben, vagy az ország bármelyik részén - feltételezem, hogy ismeri ezeket a tájakat -, mindenütt arról számolnak be az iskolák, a pedagógusok, az igazgatók, hogy a KLIK betöltötte a hivatását, jó gazdája az iskoláknak, és elégedettek a működésével.
(Taps a kormánypártok soraiban.)

Névjegy
Dr Hoffmann Rózsa

Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) köznevelésért felelős államtitkár 2013. február 28-tól

Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 2010. június 2-től

a FIDESZ - KDNP országgyűlési képviselője 2006-tól,

a Fidesz Kulturális Tagozatának országos elnöke.

Férjezett, két gyermeke és két unokája van.
Bakonyszentlászlóban lakik.

tovább Hoffmann Rózsa életrajzához »

H K S C P S V
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

kdnp.hu
barankovics.hu
iksz.hu
kdsz.hu
apf
jovonk itt a tetaz iskolaban kell kezdeni